Dobrodošli na straneh Športnega društva Radenci.

Športno društvo Radenci ima bogato tradicijo delovanja, saj naši začetki segajo že v leto 1945 ko smo se organizirali v okviru takratnega TVD Partizan Radenci.

Osnovni cilj takrat in danes je bil približati športno aktivnost čim širšemu krogu krajanov Radencev z okolico, predvsem pa k športni aktivnosti pritegniti čimveč mladine obeh spolov.

Dejavnost šD Radenci pa ni bila usmerjena izključno k rekreaciji temveč tudi k tekmovalnemu in predvsem ekipnemu športu. še vedno je svež spomin na slovito KK Radensko, za katero so nastopale legende slovenske košarke s štajerskega dela Slovenije, kot so bili B.Fink, brata Orozel, J. Hakl, H. Hladen in M.Hladen ter drugi vrhunski košarkarji, ki so krojili vrh košarkarske Slovenije med 60. in 80. leti prejšnjega stoletja.

V vseh teh letih so se naše dejavnosti širile, tako da je danes delovanje ŠD Radenci razdeljeno na več sekcij, ki pokrivajo različne športne in rekreativne dejavnosti. V tem času smo organizirali veliko število športnih prireditev, od nogometnih in košarkarskih turnirjev, do kolesarskih in tekaških maratonov, ki se jih udeležuje več tisoč ljudi.

Naš največji dosežek in organizacijski zalogaj, Maraton treh src, je že pred leti presegel številko trideset in vsako leto niza nove rekorde tako po obisku kot tudi odmevnosti v Sloveniji in širše. Temu sta se pridružila vsakoletna kolesarska maratona, ki prav tako pritegneta vedno večje število udeležencev od blizu in daleč.

K uspešnemu delovanju ŠD Radenci so pripomogli številni prizadevni člani in sponzorji, ki so garancija, da bodo športne dejavnosti v Radencih in okolici tudi v prihodnje prispevale k boljši kakovosti življenja naši občank in občanov.

Predsednik ŠD Radenci, Marjan Hladen

Nazaj